Pagrindiniai Saulės Elektrinių privalumai šiuolaikiniam vartotojui

Per pastaruosius kelerius metus atsinaujinanti energija padarė fantastišką pažangą. Galime teigti, kad ji, nors ir palengva, bet pradeda lenkti iškastinį kurą kaip energijos gamybos būdą. Saulės energija yra viena iš labiausiai paplitusių atsinaujinančiosios energijos formų, kuri turi išskirtinius privalumus. O ir saulės elektrinės kaina su laiku darosi vis pigesnė. Todėl kviečiame susipažinti giliau ir panagrinėti, kokią naudą iš saulės elektrinių gauna šiuolaikinis vartotojas.

1. TAI TIKRAI ATSINAUJINANTIS ENERGIJOS ŠALTINIS

Pirmiausia turime įžvelgti akivaizdų dalyką – saulės energija yra vienas iš nedaugelio pasaulyje tikrai atsinaujinančių energijos šaltinių. Kiekvieną dieną tikrai galime tikėtis saulės šviesos, o mokslininkų skaičiavimais, jos energijos liko bent 5 mlrd. metų.
Todėl, kol į jūsų patalpas bent kelias valandas per dieną pateks saulės šviesa, saulės elektrinių įrengimas teiks akivaizdžią naudą.

2. ŽYMIAI MAŽESNĖ SĄSKAITA UŽ ENERGIJĄ

Gamindami savo elektros energiją, mažiau pasikliausite vietiniu elektros tinklu ir tradiciniais komunalinių paslaugų tiekėjais. Trumpai tariant, kuo daugiau energijos pasigaminsite, tuo daugiau pinigų sutaupysite. Kiek tiksliai, žinoma, priklauso nuo jūsų sistemos dydžio ir įprasto naudojimo lygio. Tačiau teoriškai per metus nesunku sutaupyti šimtus ar net tūkstančius eurų. Tai reiškia, kad jūsų saulės elektrinės įrengimas atsipirktų per 3-4  metus.

3. VIS PINGANTIS SAULĖS ELEKTRINIŲ MONTAVIMAS

Akivaizdu, kad daugeliui žmonių, kuriuos domina saulės elektrinės įrengimas, kaina kelia didelį susirūpinimą. Saulės elektrinių montavimas jau nebėra prabangus eksperimentinis daiktas, o technologijos nuolat tobulėja. Bendra saulės elektrinės kaina palyginus ją prieš 15 metų tikrai yra prieinama vidutines pajamas uždirbančiam vartotojui.

4. ITIN MAŽOS TECHNINĖS PRIEŽIŪROS IŠLAIDOS

Dar vienas patrauklus saulės elektrinių aspektas – nedidelės jų priežiūros išlaidos. Dauguma savininkų puikiai susitvarko valydami jas ne dažniau kaip porą kartų per metus. Kadangi jos neturi judančių dalių, jų susidėvėjimas yra labai minimalus.

Taigi, padengę pradines išlaidas, galite tikėtis labai mažų išlaidų techninei priežiūrai ar nuolatiniam remontui. Taip galėsite mėgautis sutaupytomis lėšomis, o bendroji saulės elektrinės kaina su laiku atsipirks vis labiau.

5. MAŽESNIS POVEIKIS APLINKAI

Saulės elektrinių montavimas leidžia gaminti energiją be šiltnamio efektą sukeliančių dujų ar vandens taršos. Tai žinoma yra neabejotinas privalumas šiuolaikinio vartotojo akyse. Be to, saulės kolektoriai yra visiškai tylūs, todėl jie yra labai praktiški net tankiausiai apgyvendintose miestų teritorijose.

6. DIDINAMA JŪSŲ ENERGETINĖ NEPRIKLAUSOMYBĖ

Saulės elektrinės įrengimas leis būti mažiau priklausomiems nuo bendrojo elektros tinklo. Taip jūs ar jūsų verslas bus mažiau pažeidžiamas nuo elektros energijos tiekimo nutraukimo ir kitų gedimų.

Netikėtas energijos praradimas gali sumažinti jūsų verslo produktyvumą. O apribotos galimybės neleis atlikti įsipareigojimų klientams ir užsakovams, kas gali baigtis nuostoliais.

Energijos gamyba ir kaupimas vietoje reiškia, kad galėsite pasirūpinti energijos atsargomis, jei nutrūktų pagrindinis elektros tiekimas. Taip apribosite produktyvumo praradimą ir išsaugosite savo pajamų srautą.

7. JŪSŲ PAGAMINTA ENERGIJA – VERTINGESNĖ

Tyrimai parodė, kad mūsų energijos poreikiai paprastai būna didžiausi nuo 11 iki 16 val. ryto, o vakare vėl trumpam pasiekia piką. Nereikia jokių ypatingų mokslinių žinių, kad išsiaiškintume, kodėl. Tai valandos, kuomet dirbame ar ilsimės po įtemptos darbo dienos. Natūralu, kad šiomis valandomis elektros energijos kaina yra didžiausia, todėl būtent tada už energiją mokėsite daugiausiai. Laimei, šis 11-16 val. laiko tarpas taip pat yra laikas, kai saulės energija pasiekia maksimalų gamybos pajėgumą. Tai reiškia, kad jūsų pagaminta elektra yra iš esmės vertingesnė, todėl sutaupysite dar daugiau išlaidų už energiją.
Saulės elektrinių montavimas tampa vis populiaresnis ir praktiškesnis kiekvienam iš mūsų. Pati saulės elektrinės kaina jau neatrodo tokia neįkandama, kokia buvo pačioje šios technologijos vystymo pradžioje. O ir privalumų saulės elektrinės teikia itin daug. Todėl kuo anksčiau tai suvoksime, tuo greičiau galėsime kurti švaresnį ir energetiškai nepriklausomą gyvenimą ne tik sau, bet ir ateities kartoms. Pasitikime rytojų su žaliąja energija!
Back
Registruokitės pokalbiui
Registruokitės konsultacijai

    Palikite savo kontaktinę informaciją, o Solarplant konsultantai su Jumis kuo greičiau susisieks!